Galleri Sanders Startsida
Konst: Anders Wallin.

Anders Wallin

(Klicka på bilden för en större, obeskuren version. Obs, öppnas i nytt fönster.)

Född 1953. Utbildad: Grundskolan för konstnärlig utbildning 1972-73, ABF:s Konstskola 1973-74, Konstfack 1974-79.

Anders Wallin har sin bas i ett traditionellt och tekniskt drivet akvarellmåleri. Nyfikenhet och en lust att hela tiden gå vidare har fått honom att söka nya vägar, nya materialkombinationer och nya redskap. Om det resulterar i stora taktila målningar på blästrad akryl eller digitalt utskrivna bilder på akvarellpapper spelar ingen roll. För Anders Wallin handlar det istället om processer, om att låta färgpigment och lösningsmedel skapa uttryck som konstnären bara delvis kan styra.

"Klarare, enklare och helt utan rädsla koncentrerar sig Anders Wallin på färgens och formens möjligheter att väcka ett slumrande seende. Med självklar dekorativ känslighet arbetar han fram ovanligheten, det udda, det slagkraftiga i sina serigrafier, collage, akvareller. Han tillhör en ny generation utan mystiska problematiseringar och ska det nu vara ren formglädje och färgsprakande träffsäkerhet, så är det riktigt så som det görs här." Ingamaj Beck, Aftonbladet.

Representerad

Statens Konstmuséer, Konstrådet, Riksdagen, LO, Riksbanken, Oslo Landsting, Stockholm läns landsting, Sveriges allmänna skonstförening, Norrköpings museum, Stedelijk museum Amsterdam m.fl.

Offentliga utsmyckningar


  • Svenska Bostäder Skärholmen
  • Sågtorpsskolan bibliotek, Nacka
  • HSB Farsta strand
  • SL-projekt "signal" i T-banan Gärdet och Zinkensdamm
  • Internationella gymnasiet